Pateurile Vegetale 100% sau NU ??!


Salut deschid un subiect debatut, redezbatut, si controversat in legatura cu conservantii alimentari .
Pe langa faptul ca sunt nesanatosi, unii din ei mai sunt extrasi si din unele animale/insecte.
Saptamana asta am fost prin marile supermarket-uri si am citit ce scrie pe etichetele la pateurile de soia vegetale, si am vazut pe majoritatea ca aveau in compozitie „CARMIN” este un conservant extras dintr-o insecta. Adica pateurile vegtale din soia si derivate nu sunt 100% vegetale !

Sursa acestei informatii a fost luata de aici: Food Info

Detalii Suplimentare:

<<

E120: Carmin, Acid carminic, Coşenilă

E120 (i) Carmin
E120 (ii) Extract de coşenilă
CI 75470

Origine:
Colorant natural roşu izolat din insecta Coccus cacti , care trăieşte pe diferite specii de produse suculente. E120 (i) este colorantul pur, în timp ce E120 (ii) este extractul brut.

Funcţii & caracteristici:
Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă.

Produse:
Multe produse.

Doza zilnică:
Pâna la 5 mg/kg corp.

Efecte secundare:
Nu se cunosc efecte secundare în concentraţiile utilizate în alimente. S-a constatat o creştere a hiperactivităţii în câteva cazuri. Alergia de contact este bine cunoscută în cazul utilizării în produse cosmetice.

Restricţii dietetice:
Deoarece este extras din insecte, E 120 nu poate fi consumat de către vegani, vegetarieni şi nici de unele grupări religioase. >>

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: